Translate To Your Language!

петък, 6 август 2010 г.

Mount & Blade Warband

След като оригиналната игра се оказа прекрасна(и времегубеща),втората е на път да я надмине.Толкова много нови неща са се променили в земята Калдария,че може да се стреснете.Или,както мен,просто да си умрете от кеф.
Между нас казано,всеки един компонент от оригинала е подобрен,а нови неща има предостатъчно.Все пак,дайте да припомня за какво става въпрос:Mount & Blade беше игра без никаква история.,,Ама че тъпа игра!''-биха казали незапознатите.Е да,ама не.Mount & Blade се оказа малка перла в огромния свят на видеоигрите.А днес трябва да пиша за нейното продължение,чието кодово име е Warband. Са,като види човек предварителен геймплей,би си рекъл,че туй нещо е същия Mount & Blade,ама с подобрена графика.Много грешите,хора!!!
Какво се набива на очи,като се вгледа човек?Точно така,красив надпис,който гласи,,МУЛТИПЛЕЙЪР''.За съжаление аз лично не можах да го опитам,признавам си.Но по разни форуми го хвалят.Хубав е явно. Друго,което е ново,е режимът за къстъм битки.Или,с думи прости,избираш си войн,две кралства(за едното се биеш ти,за другото-врагът),бройка на войниците(числото е огромно),местност(най-обичам замъците).След това на теб се пада честта да премажеш врага,подпомаган от,да кажем,200 воини.И толкоз за този режим-весел е,препоръчвам го.
Искам да спомена-към титаничната битка между Rhodoks(копиеносци),Nords(северняци/викинги),Khergits(конници),Vaegirs(пехота)и Swadians(те напомнят на рицари-тамплиери,тоест готини са)се присъединява нов играч. Sarranid Sultanate е името на новото кралство(пардон,султанат)в играта.Те са,ами мюсюлмани,които живеят в пустинен район,и,повярвайте ми,могат да са сериозен противник.Те са прекалено балансирани,тъй че не мога да кажа дали са добри стрелци,пехотинци или други такива.
В Warband можеш и да се жениш.Странно стои някакси,да оженя виртуалното си войниче за някаква дама по време на войни.Не че е глупава идея,но в тази игра постоянно се водят битки,а ако се залюбите с жена,тя ще иска да я посещавате от време на време.Това вече дразни,няма какво да се лъжем. Все пак,Mount & Blade само печели от такива нововъведения.Даже мисля,че Warband ще спечели повече фенове от оригинала,понеже е по-добра.
Битките са станали още по-готини.Макар че като се бих срещу Sarranid-ските воини за първи път,нещо ме стресна вида им.Приличаха на перси от филма 300.Казах си,много са гадовете бе,да не вземат да ме порутят.Впоследствие така и стана.Едни от най-елитните им единици,Мамелюките,ми колеха наетите селянчета един след друг.Като стигнаха до мене(Описание:брадат парцал,носещ халат,с дразнещо бавен crossbow и кофти меч)буквално не можах да ги нараня.Като ме наобиколиха четирима-петима(това беше числото на воините:13 селяни под мое командване срещу 20 чалми,пазещи караван)ме убиха за отрицателно време.
Забогатяването отново става лесно-просто трябва да избиете населението на дадено селце,да го опожарите(ограбвайки колкото можете)и да бягате оттам.Точно както в оригинала.Но този път изкуственият интелект е доста по-добър и противниковият лорд може да ви се нахвърли доста по-рано от очакваното.Така че внимателно с ръшовете.
Добри страни:завръщане в Калдария;новости до насита;още Mount & Blade!!;
Лоши страни:малки,но дразнещи бъгове;
Оценка:10/10

Няма коментари:

Публикуване на коментар