Translate To Your Language!

понеделник, 10 август 2009 г.

Defence of the Ancients{DotA}


Повечето от вас сигурно са чували за този мод.Още повече от вас сигурно го играят.Да,това чудо стана по-популярно дори от оригинала-Warcraft 3!Правилата са следните-два отбора от по петима играчи се изправят един срещу друг.Всъщност може да се играе и така:двама срещу двама,трима срещу трима и пр.Но като че ли когато играта е пълна е най-забавно.Всеки от отборите се стреми да разруши противниковия Antient,а който от тях пръв го направи,печели играта.В DotA най-важен ресурс е златото.
Ако нямате злато,сте за никъде.Със злато купувате предмети.Чрез предметите вашият герой увеличава показателите си,като например бързина,демидж и др.Повечето от предметите образуват т.нар. ,,рецепти".Има много малко предмети,които са индивидуални.
За да получавате злато,по картата бродят т.нар.,,creeps".Това са компютърно управлявани същества,които се бият помежду си,но нападат и героите от вражеския отбор.
Освен това,на картата има винаги три пътя.В зависимост от броя на играчите,по един,или повече герои поемат по един път.На различни части от тези пътища са разположени защитни кули,които атакуват вражеските крийпове и герои.Първите направо умъртвяват,а на вторите правят добър демидж.А сега,за героите.Те са три вида:intelligence,strenght,agillity.
Изключително важно е да развивата своя герой според неговата специализация.Освен това внимавайте-играта е направена така,че могат лесно да се правят засади.Ако не внимавате,лесно можете да се озовете срещу двама или повече герои,и тогава няма как да им се измъкнете.
Не на последно място-на едно място от картата се намира Roshan-мега крийп,който лесно ще ви вгорчи живота,ако не сте си довели съотборник.Също така-влизайки в противниковата база,крийповете се преобразяват на,,mega creeps".Увеличават размерът си и стават по-силни.Ако стане така във вашата база,имайте едно наум,че скоро ще ви изнесат!Разбира се,има и проблеми,но те могат да се пренебрегнат.Така че,приятна игра!
Добри страни:забавна; голям избор на герои;различни магии;
Лоши страни: тъпият бъг,при който собствените ви крийпове ви блокират пътя ; понякога игрите са прекалено дълги;
Оценка:8/10

Няма коментари:

Публикуване на коментар