Translate To Your Language!

вторник, 16 ноември 2010 г.

Asterix & Obelix XXL


Астерикс и Обеликс-чували ли сте за тях?Те са славни галски герои,живеещи в последното незавладяно от римляните селце.Как,по дяволите,се побеждава славната Римска Империя?Това го може само Гетафикс,друидът на селото.Той знае рецептата за магическа отвара,която прави изпилия я неуязвим(ама за известно време).Благодарение на отварата галите трепят римляни на поразия,никой не може да ги спре.
Първата игра започва в галското село.Както нашите герои разбират,римляните са опожарили селото и са отвели селяните в плен.Астерикс и Обеликс,какво да правят,тръгват да ги спасяват.Цялата римска армия и разни варвари и ще се опитат да ги спрат.Неуспешно,оказва се.
Така и не направих характеристика на двамата герои.
Астерикс е дребничък,но ловък и умен.Използва магическата отвара,за да се оправя с враговете си,но знае много хитрости.
Обеликс е пълната противоположност на приятеля си-дебел,висок,все гладен.Обича да си хапва печено глиганско месо,което ви възстановява кръвта,между другото.Обича да бие римляни.
Та тез двамата тръгват да спасяват пленените си сънародници,като по пътя минават през световноизвестни римски провинции-Гърция,например.
В тази игра можете да правите две неща,които ще опиша поотделно:
Първото,и май по-важното,е решаването на пъзели.Спокойно де,нищо трудно няма.Обикновено се изисква да запалите факлата на Астерикс(не бре,не тази)и да го накарате да запали бурето,което при последвалия взрив ще отвори пътя ви нататък.
Второто-ми то говори само за себе си-е боят.Пфу,толкова римляни ще набиете в тази игра,че аз по едно време почнах да се питам кога ще спрат да пращат повече срещу мен.
Важното е да стигнете до Рим(да,де) и да пребиете де що народ ви се изпречи на пътя.То не бяха гладиатори,то не бяха лъвове...
Втората игра от поредицата започва с шокиращия факт,че Гетафикс е отвлечен.Но не само той,а и още няколко друиди.
Естествено,Астерикс и Обеликс няма да оставят нещата така,и тръгват да го спасяват.
Друидите са затворени в Лас Вегум(древноримският вариант на Лас Вегас),като в тази игра,признавам има по-голямо разнообразие на местности.Римляните са направили Лас Вегум интересен-всяка област представлява завладяна от Империята област.Например,ще посетите римския вариант на древен Египет,както и пиратски остров.Интересното на тази игра е,че се бъзика с почти всеки герой от копютърните игри.Ето пример-един от босовете е Лари Крофт(кретен с британски акцент)който,ако не сте се сетили е бъзик с Лара Крофт.Много от противниците ще ви се сторят познати-имаме си римски варианти на Соник,Марио и много други(дори Пакман не е пропуснат!).
Las Vegum според мен е по-добрата от двете игри-хуморът е много добър,а оригиналната игра е подобрена почти във всички аспекти.
Остана ми да ви кажа само едно-тези игри са класики.Дайте им шанс!
Добри страни:хумор,бой,малко пъзели-какво повече му трябва на човек!;
Лоши страни:боят писва...
Оценка:10/10

Няма коментари:

Публикуване на коментар