Translate To Your Language!

вторник, 27 ноември 2012 г.

Ма Прешъссс...

Играем игрите за кеф,това всеки го знае.Те са подходящи за отдушник след труден ден в училище,службата,неуспешно интервю за работа и ОСОБЕНО преди контролно или изпит.Понякога играем и после,като чуем името на съответната игра,се хилим като дебили,защото ние сме я играли,а колегата/аверът не знае за какво става въпрос.Това са от онези игри,които помниш месец,може би максимум година,и после я "триеш от харддиска"си.Като това време изтече и да ти кажат,че е на живот и смърт да разкажеш за тази игра,няма да се сетиш.Защото не те е впечатлила.И толкоз.Поредната посредствена игричка.
Има обаче и друг вид игри.Такива,в които запомняш всеки герой,всяко ниво,всеки бос.Преминаваш в режим "фанатик".Който посмее да оплюе това произведение на изкуството или трябва да си върне думите назад,или ще преглътне...зъбите си.В България доскоро най-чуваните гневни подвиквания бяха:
-"Как тъка ни знайш що йе цйейес 1.6,бря??" Вече не.Вече и най-ограничените преминаха на по-модерни игри и старото"Цеесо е върхот!"се е трансформирало в"Как така КОД е по-добър от Батълфийлда,уе???". Това,което се опитвам да кажа е,че в очите на родния геймър вече не са някакви си мултиплейър шутърчета(да не обидя някого с това изказване),а игри,притежаващи необходимите качества да ги наричат"класики"един ден:Асасини,Сплинтер Селове,Хитмени...
А сега ще ви дам списъка с моите любими игри.Класически са,но в такова време живеем.Новите игри не могат да стъпят и на малкия пръст на тези от миналото.Колегата Доги(миенчо)сподели това и никой не му повярва.Факт е,че е прав. Но да премина към списъка:
1)СПОРТЕН ФАВОРИТ-FIFA 2007-комбинацията между Анри,Роналдиньо и Силвиньо прави един железен отбор.В тези години силни бяха и Арсенал,и Ливърпул...спомени,бе!Една от най-добрите игри в поредицата:най-удобните контроли(разбирай страхотен геймплей),най-великият саундтрак в поредицата,пасващ на играта като ръкавица!Иначе играта си страдаше от стандартните за поредицата проблеми-пикселизирана публика,скапана физика,малко и дразнещи коментаторски реплики...не знам,поне на мен тази игра много ми допадна. Подгласници-NBA LIVE 2005,FIFA ONLINE,NHL 2005
2)FPS ФАВОРИТ-Call of Duty 2-емоционален шутър със слоло кампания,която може да ре разчувства и мултиплейър,който ще играеш с гoдини...
Подгласници-Aliens vs Predator 2,Half-Life
3)ТАCTICAL FPS ФАВОРИТ-Medal of Honor:Pacific Assault-гледали ли сте "Пърл Харбър"?Ако да,значи имате доста добра представа за тази игра.Целта беше да оцелеете с вашия екип във враждебна джунгла срещу бесни японци.Звучи много надъхващо,ама ако я заиграете,ще видите,че е много потискаща...Това,в положителния смисъл.
Подгласници-Star Wars:Republic Commando
4)PLATFORMER/ADVENTURE ФАВОРИТ-Prince of Persia:Warrior Within-принцът,когато е в лошо настроение,е много голям пич.Ходи из разни тъмни острови и коли де що му застане на пътя.От време на време се появява и Дахака,дзвер,който ако трябва да съдим по името,е пропаднал "тип",който убива само с дъх.Това става,като прекалиш с водката...Шегата настрана,според мен това е най-добрата игра от поредицата-на мрачни приключения и Годсмак никой не отказва!
Подгласници-Shrek 2,I Ninja
5)ФАВОРИТ ЗА ИГРА ПО ФИЛМ-MADAGASCAR!Да не повярваш!Тази на пръв поглед постна и кратка игра показа завидно умение да ме забавлява.Макар и кратка,тази игрица предлагаше доста геймплей след основната история под формата на мини игри.А си имаше типичните за този вид игри слабости-кофти озвучители,мисии без замисъл(например онази мисия,където в ролята на Мелман трябва да държиш виртуалното си Аз и сладкото лемурче далеч от лапите на гладния лъв Алекс).Бос битката(само една)е майтап.Явно съм бил в настроение...
Подгласници-За който боклук се сетиш.Аз бих казал Brother Bear и Indiana Jones аnd the Emperor's Tomb(не точно игра по филм,но карай)
6)ФАРОВИТ ЗА СИМУЛАТОР-ARMA 2-макар че пробвах само безплатната мултиплейър версия,искам да кажа,че по-реалистично нещо не съм играл.Ако погледнеш в погрешната посока си труп.
Подгласници-Roller Coaster Tycoon 3
7)ТHIRD PERSON SHOOTER ФАВОРИТ-Max Payne 2-нямам избор.Макс каза,че ако не избера неговата игра,ще забави времето и ще ме напълни с олово.
Подгласници-Star Wars:Battlefront
8)SANDBOX ФАВОРИТ-GTA:VICE CITY-ИГРАТА НА МОЕТО ДЕТСТВО.80-те са период,който остава в сърцето ми.Още си пускам тази игра,за да стана най-големия във Вайс Сити!
Подгласници-Prototype,The Incredible Hulk,Spider-Man 3
9)ФАВОРИТ ЗА СТЕЛТ ИГРА-HITMAN:Codename 47-оригинала,да.До най-голяма степен ме накара да се почувствам като убиец.Няма Assassins'Creed!Това е Играта в този жанр!Няколко начина за изпълнение на всяка мисия,дълга,че и с хубава история.Какво повече?
Подгласници-Stolen,Аssassins' Creed
10)ФАВОРИТ ЗА КЛАСИКА-Comix Zone-знаете ли тази игра?Играете с един пичага(Скеч),който попада в собствения си комикс и трябва да се измъкне жив,пребивайки собствените си чудовищни творения.Има и пъзели.РАЗГЕЛЕ!
Подгласници-Sonic the Hedgehog
ПП:ВАЖНО!В тази статия използвах само жанровете,които аз предпочитам и САМО ИГРИ,КОИТО ЛИЧНО СЪМ ИГРАЛ!Нека читателят да не мисли,че не знам любимата му игра(Splinter Cell,например).

Няма коментари:

Публикуване на коментар