Translate To Your Language!

сряда, 12 декември 2012 г.

Новият филм по "Междузвездни войни"

Седя си аз един ден и разглеждам родните новинарски сайтове.Изведнъж виждам,че ще се прави нов филм по любимата ми вселена-тази на "Междузвездни Войни".Потръпнах,спор да няма.То кой фен няма да се разчувства,като разбере,че любимата му поредица от филми ще бъде продължена(понятието сага вече не важи,явно)?
След първоначалното чувство на задоволство,видях друга,по-стара новина в същия сайт,която гласеше,че Дисни купува Лукас Артс за 4,5 млрд. долара!Дисни!Любимото ни студио като деца,което ни показа за първи път герои като Мики Маус,Доналд Дък и прочие образи,свързани обезателно с нашето детство(да не забравя-и списание "Мики Маус").
Като прочетох втората новина ми призля!Сериозно ли Дисни ще ни поднесат седмия епизод на "Междузвездни Войни"?Аз наистина не съм мислил,че филмите на тази тема ще спрат да излизат,но не очаквах Лукас да се размекне дотолкова,че да продаде собственото си студио.За пари ли го е продал?Не,той отдавна плува в пари,защото Star Wars продължава да продава само с името си.Лукас казва,че най-накрая е решил да предаде правата върху филмите на "нова генерация",правеща филми.
Това звучи доста странно предвид факта,че след "Отмъщението на Ситите" Джордж беше обявил официално,че повече филми няма да има,т.е.сагата ще бъде приключена.
Явно не е така.Сега си оставаме с надеждата,че този филм ще бъде поне толкова добър,колкото останалите.
Слухове колкото искаш.Едни казват,че действието ще се развива по времето на Новата Република,а герои като Люк Скайлоукър и Хан Соло отново ще се завърнат(като,представи си,ролите им ще заемат аткьорите от оригиналната трилогия!)Други твърдят,че историята ще бъде съвсем оригинална и няма да има нищо общо със сагата.
Въпреки че оптимизмът тлее в мен,няма как да се притеснявам за този филм:
1.Дисни си остават главно детско студио и може би  въобще нямат идея с какво се захващат.Проектът може да се окаже прекалено голямо предизвикателство за тях.
2.Правенето на филмите никога не е евтино.Този филм ще е един от най-скъпите.Опасявам се,че допълнително ще увеличат разходите си,като сложат прекалено много компютърни ефекти,за сметка на останалото.
3.Синдромът "Старкилър"-ако историята наистина е оригинална винаги има опасност да повторят грешката си от The Force Unleashed т.е. да създадат(да кажем)главен герой,който с уменията си да се подиграва на учителя Йода и Дарт Вейдър.Това е доста вероятно,тъй като Дисни няма как да познават вселената толкова добре,колкото Lucasfilm,а отсега нататък те командват парада.
4.Играта-по всеки филм на "Междузвездни Войни"има видео-игра.Това е неписан закон.Боя се,че ще я оплескат здраво,особено като гледам какви игри пускат напоследък .А дали въобще ще пуснат версия за компютър?
Е,това исках да ви споделя.Като цяло съм по-скоро оптимист за филма,но ако го оплескат ме губят като фен.Филмът излиза през 2015,а след него идват следващите епизоди.
Нека силата да бъде с Вас!

Няма коментари:

Публикуване на коментар