Translate To Your Language!

понеделник, 3 декември 2012 г.

За и против онлайн режима в "класическите"GTA игри

Всички сте чували за поредицата Grand Theft Auto.Играем тези игри,защото дават свобода,която в реалния живот нямаме.Друга причина,поради която цъкаме,е многообразието на мисиите.А защо не и заради яката музика,която можем да слушаме по радиото???
Но тези игри се играят само соло.В края на историята главният герой се превръща в Най-големия(ТМ)и играта свършва.Но мнозина се оплакват,че не могат да играят с приятели в тези огромни светове,създадени от Рокстар.Спокойно,решение за проблема вече има и то се казва Multiplayer мод за която и да е от "старите" игри от поредицата.
Този мод не е новост,но пък бих могъл да го нарека малка революция.Защо?Защото променя играта до неузнавателност.Когато инсталирате мода се появява една малка програмка,която издирва сървъри за вас.Когато си изберете име,с което да ви виждат другите играчи е време да се включите в мултиплейър забавата.
Доколкото знам има мултиплейър мод за всяка от старите игри-GTA 3,GTA:Vice City & GTA:San Andreas.Лично съм опитвал онлайн режима на последната,но за съжаление не успях да подкарам успешно мода за Вайс Сити.Все пак,нека споделя положителните и отрицателните страни на този мод.
Първото,което се набива на очи е,че създателите на мода въобще не ограничават играчите.Пак можете да се шляете из Сан Андреас/Вайс Сити/Либърти Сити свободно,Разните там пицарии и други магазинчета са достъпни,макар че в тях на практика няма нищо за правене.
Положително е,че имате свобода на действие-можете да използвате превозни средства или да намирате оръжия по цялата карта.Лошото е,че в повечето случаи няма конкретна цел(освен да се избиете взимно,разбира се),която играчите да изпълняват и те се разпръскват из меко казано гигантската територия,която е достъпна.Така,ако попаднете в почти празен сървр,можете да не намерите почти никого с минути,въпреки означенията по мини картата,което наистина е сериозен недостатък.
Можете да си изберете различен модел,с който да се подвизавате в дадения сървър(в повечето случаи)-полицай,мутра,гангстер:разнообразието наистина е голямо.Все пак ги има и сървърите,в които трябва да изпълнявате конкретни задачи на по-малка територия.Например в Gang War сървъри си избирате една от предоставените бандии почвате клане около къщата на CJ и околните улици.Има един подобен режим,но с полицаи срещу бандити.Ако пък сте против насилието,можете да влезете в някой от сървърите,предназначени специално за каскади.В такъв случай се озовавате на входа на един гараж/на случаен покрив,където се намират определен брой превозни средства,а по картата има рампи.И така можете да прекарате много време в опит да направите най-лудата каскада с монстър трък,например.
За съжаление,като във всяка друга игра,и в тази има немалко идиоти.Понякога играчи ще ви нападат без причина и ще ви убият,което ще им позволи да ви ограбят всичките пари и оръжия(на практика ще прецакат целия ви досегашен прогрес).Освен това мода има доста странности.Лагът е доста често срещано явление,да не говорим,че понякога,ако искате да сгазите някого,той може да премине през колата невредим,което за мен остава необяснимо.
Освен това някои пичове си служат умело с кодове,което може да скапе удоволствието на всеки.Понеже над главата на всеки играч са изобразени никнеймът и кръвта му,би трябвало да виждате намаляването на кръвта на даден играч.Да,но това не става винаги.Някои хора си пишат кодове с безсмъртие и когато се стреляте от две крачки в главите вие ще умрете за секунди,а хакерът ще остане на пълна кръв.
Въобще,не е като да няма проблеми,но според мен,ако досега не сте тествали този мод,направете го.Положителните страни са повече от отрицателните,така че според мен определено шансът да ви допадне е голям.
ПП:В тази статия съм давал примери само от мултиплейър мода за San Andreas.Извинявам се на читателя,ако има някакви допуснати грешки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар