Translate To Your Language!

четвъртък, 6 декември 2012 г.

Тъмното бъдеще на PC геймъра

В днешно време е много кофти да си PC геймър.Ама много.Сега ще се опитам да изброя причините,поради които бъдещето няма да е по-хубаво за нас,привържениците на мишката и клавиатурата:
1.Опростяването на игрите по конзолен модел-аман вече от конзолни концепции.Постепенно ще се откажа от гейминга,ако продължават да опростяват,опростяват,опростяват,само и само да са доволни притежателите на геврека.Това само покачва колко простички игри играят те.Заради тази концепция пострадаха ролевите игри(ДИАБЛО 3,МАМКА ИМ!).Но,както се казва,днес ролевите игри,утре-кой знае.
2.Скапани портове-една от причините да ти се отиграе за ден-два.За съжаление,вместо да намаляват,прецаканите портове се появяват като гъби след дъжд.Играя ги все по-рядко.
3.Спад на качеството като цяло-вече големите имена не гарантират качество.Доказано е многократно.Хитовете вече са само проблясъци,изключения.Другото е или прекалено стандартно за очакванията,или по-зле.Вече трудно се впечатляваме от игрите,което води до може би най-голямата причина:
4.НЕПУКИЗЪМ-откога не си играл игра с чувство?Мм?Аз,честно казано,не съм се впечатлявал от няколко години.
5.Големите компании-все същите кръвопийци,които взимат повече,отколкото им се полага.Нищо,ние не си купуваме игрите.Дреме ти на шапката.
6.Падението на великите-почти всяка компания се провали гръмко с поне едно заглавие.Вече изключение няма.Лошо време да си фен на големи поредици.
7.Конзолни навици-все по-често хората играят портовете с контролер,което,поправете ме ако греша,е конзолна практика?
8.Конзолни контроли в PC игра-смърт за човека,който е одобрил това!Все по-честа практика.
9.Безсмислени продължение-сещам се за Prince of Persia:The Forgotten Sands.Това почти винаги са игри,опропастяващи дадена поредица.ОТНОВО КОНЗОЛНА ПРАКТИКА.
10.КРАТКИ ИГРИ-грях е кампанията да е дълга 4 часа,но пък вече свикнахме и не ни прави впечатление.
Бонус причина 1:Неравностойност-най-гадно е да изиграеш една кратка,но хубава игра и да ти се налага да чакаш години за продължение,докато конзолните геймъри не само,че получават игрите си по-рано,но на всичко отгоре получават DLC-та.В немалко случаи това съдържание е безсмислено,но това не променя факта,че притежателите на компютър са дискриминирани.
Бонус причина 2:Всяка игра по филм излиза за компютър-еееееее!Само да спечелят още малко,компаниите издават бозиците си,посветени на филми и за компютър,та да се мъчим.Вървете по дяволите!
Е,това са моите причини.С радост бих прочел и вашите.И спокойно,никой не казва,че PC геймингът ще умре.Просто има опасност той да се превърне в малко,уродливо копие на конзолния гейминг.Ако това се случи(пепел ми на устата!)се отказвам от видео-игрите.Точка по въпроса!Единствените бастиони срещу конзолното нашествие са Free 2 Play игрите и типичните за компютъра жанрове(стратегия,например.Според мен опитите да се пресъздаде стратегия на конзола е пълен провал).

2 коментара:

  1. POP-TFS ти е примера за ненужно продължение? Аз пък смятам, че онова ГОВНО от 2008 е ненужната част - и е единствения Prince of Persia, за който няма да дам пари.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пропуснал съм да спомена за това "ГОВНО", благодаря, че ми каза!

      Изтриване