Translate To Your Language!

понеделник, 17 декември 2012 г.

Sniper Elite V2

През 2012 излязоха много и хубави игри.Не знам защо,но мога само да се радвам за това.Не говоря само за големите имена-Mass Effect 3,Borderlands 2 и т.н.Имаше и много игри,които не имаха голямо име,но пак се запомниха и дълго ще се говори за тях.Днес ще ревюирам една от тях,а именно Sniper Elite V2.
Играта представлява екшън от трето лице със стелт елементи.За съжаление,приключението е линейно и то изцяло.Поемате контрол над Karl Fairburne,офицер,който е пратен в Берлин по време на последните дни на Втората световна война и Третия Райх.По това време действа
операция Overcast(целта й е да се присъединят на американска страна немските учени,проектиращи балистични ракети V2 ,за да може Америка да има надмощие срещу СССР).Операция Overcast се обърква напълно,когато част от немските учени преминават към СССР и планират да унищожат Лондон с една ракета V2.Задачата на офицера е да убие всички учени от екипа,проектиращ ракетата и да прекрати Трета световна война.
Играта започва с тренировъчна мисия,в която се научавате как да вадите бинокъл,да пълзите,да стреляте и пр.стандартни техники.Имате на разположение три оръжия-снайпер,картечница и заглушен пистолет,които могат да се заменят преди всяка мисия.Можете и да изпозвате гранати.Тези оръжия са характерни за епохата на Втората световна война.
Ако не искате да си цапате ръцете,можете да залагате смъртоносни капани-например мина до труп или trip mine-въженце,свързано с две гранати.Който мие през него,гърми.Ако пък хептен не ви се убива,можете да мятате камъни,с които да разсейвате враговете си и да ги накарате да контролират вниманието си върху конкретен периметър.
Нашето момче е спец със снайпера,както говори и името на играта.По принцип го управлявате от трето лице,но когато погледнете през мерника,играта преминава в първо лице,за да можете да се прицелите по-добре.Тук можете да видите и пулса си.Колкото по-висок,толкова по-трудно ще сте точни.Можете да "успокоите"пулса,като легнете на земята.
Противниците са или нацисти,защитаващи отделни квартали на Берлин,или руснаците,които ги превземат.И двете страни ви смятат за враг и трябва да бъдат отстранени.Освен с бой в открити пространства,офицерът ще трябва да се справя и с укрепени позиции с картечни гнезда.В такива ситуации без прикритие сте за никъде.Прикритието става с клавиша Control и бих казал,че върши доста добра работа.Враговете говорят на руски/немски,така че ако нямате знания по конкретния език,бих препоръчал активиране на субтитрите.Има няколко вида противници,които не са много,но броят им е задоволителен.
Графиката е на ниво.Лицата на противниците са реалистични,макар и не прекалено.Околната среда е добре направена.Наистина може да се почувства разрухата,причинена от съюзническите бомбардировки.
Звукът е супер.Звуците на експлозиите,стрелбата и околните звуци като цяло са на много високо ниво.Озвучителите са свършили много добра работа.За съжаление сред героите няма никой по-запомнящ се,само главният герой,озвучен от някакъв пич,приистрастен към цигари и кофеин.Точно толкова готино звучи гласът му.
Геймплеят се състои в това вие да се доберете от точка А до точка Б,изпълвайки задачи по пътя.Ако сте точни се активира X-Ray анимация,чрез която виждате къде точно сте улучили врага.Тези изстрели винаги са фатални и ако видите анимация от такъв вид,можете да сте сигурни,че целта ви е пукнала.На някои места можете да елиминирате тихо даден противник или да събирате разни предмети(златни кюлчета,например).
В света можете да си помагате,за да продължите напред.Възможно е да маркирате враговете си,за да проследявате маршрута им,или да взривявате превозни средства/танкове.бронирани коли с директен изстрел в един клапан.По този начин могат да се екзекутират по няколко противници едновременно.
Уви,има и лоши неща.Противниците са абсолютни идиоти,ако не играете играта на най-високата трудност.Често те умират в смешни пози,а когато бъдат застрелвани,по време на анимацията не показват никаква емоция на лицата си.Друг път куршумите ви минават през прегради,без да им направят нищо.
Освен това играта е прекалено къца,Поне завършекът не е разочароващ.
Като минете основната кампания можете да се насочите към два режима-мултиплейър или предизвикателства.Първият е напълно безмислен,тъй като представлява ПОВТОРНО минаване на кампанията,но с приятел.Не благодаря.Този режим дори не прави играта малко по-трудна.
Предизвикателствата представляват оцеляване за определено време срещу постепенно увеличаваща се бройка врагове.Първоначално е само пехота,после идват и танкове...Забавен режим е,но до време.
В крайна сметка това е хубава игра,но само толкова.Недостатъци има и не е като да са незабележими.Но те не могат да ви спрат да я изиграете поне веднъж.

+игра за любители наснайпери
+има известно разнообразие на врагове и оръжия
+различни задачи
+задоволяващ край на историята

-безмислен мултиплейър
-кратка
-кофти AI тук и там
-сам американец разбива две армии.Абсолютно исторически некоректно
Оценка:7/10


Няма коментари:

Публикуване на коментар