Translate To Your Language!

събота, 12 септември 2009 г.

Legendary


Играта с най-добрата история,писана НЯКОГА за нуждите на компютърна игра.Вие сте крадец на име Чарлз Декард.
Нает сте от богаташ,Лефей,който иска да откраднете за него една кутия.Не звучи сложно,нали?Започвате играта в музея,където се намира мистериозната кутия.От любопитство нашият човек я отваря,а какво се оказва?Това е Кутията на Пандора!Отваряйки я,Декард пуска на свобода всякакви митологични създания,които плъзват из цял Ню Йорк,а по-късно и из целия свят!
Ръката,с която Чарлз е отворил кутията,получава способноста да събира енергията от повалените противници.И тръгнал да спасява света от това,което сам бил освободил.
Опасността ви грози навсякъде-в небето летят гладни грифони,а на земята ви чакат минотаври,върколаци,и какво ли още не.Имате не особено голям арсенал,с който да сеоправяте срещу фентъзи заплахата.
Докато колите чудовища ще слушате прекрасен саундтрак,който много пасва на конкретна ситуация.Ала за съжаление с това се изчерпват плюсовете на това амбициозно заглавие.
Първо-авторите са направили графика,отлична за игра отпреди две-три години.Днес изглежда направо зле.Хората и околната среда са много грозни,но чудовищата стават.
Второ-Декард явно е много слаб физически,защото не носи на много бой.А заради дебилното управление смъртта ще е често явление.Лошо.
Трето-играта е линейна.Жалко,защото това бе заглавие с огромен потенциал.Омръзнало ми е да се налага да следвам поставени от авторите маршрути.Искам да гледам летящите из Ню Йорк грифони,по дяволите,а не да трябва да гледам пред себе си,за да не ме издере до смърт поредният върколак.
Има няколко моменти,които са култови,обаче.Например Кракън(чудовище от скандинавската митология),който пред вас изкъртва Биг Бен(това е нивото в Англия,ще обиколите още няколко дървави).Или минотавъра,който просто няма да се спре,докато не ви смачка с рогата си(вижте видеото).И все такива неща.
Най-тъжното при Legendary e,че не е изпълнила напълно потенциала си.Но ще я запомним.
Добри страни:историята;озвучението;вида на чудовищата;
Лоши страни:лоша графика;линейност;често умирате;
Оценка:6/10

Няма коментари:

Публикуване на коментар